Wat is een Escape Room

Een escape room is een groepsactiviteit waarbij je als collega’s, vrienden of familie wordt opgesloten in een ruimte. Aan de hand van opdrachten, puzzels en raadsels probeer je een uitweg te vinden. Je krijgt hiervoor een bepaalde tijd.

Een Escape room, is dat nou zo leuk? JA, dit is een super leuke activiteit die geschikt is voor alle leeftijden en groepen! Wij leggen je graag uit waarom wij hier zo enthousiast over zijn.

Hoe het begon

Beat The Matrix & Escape Room Overijssel zijn onderdeel van De Wilgenweard. De Wilgenweard startte in 2000 als een buitensport bedrijf. In de loop van de jaren ontwikkelden wij ons als dé horeca en activiteiten locatie van Overijssel, gespecialiseerd in thematische spellen en arrangementen.

In 2013 ontwikkelden wij met ons team een escape concept en opende wij in 2014 als één van de eerste in Nederland Escape Room De Bunker. Dat is nog steeds een enorm succes! Escape rooms waren toen nieuw en gasten wisten niet wat ze meemaakten! In ‘De Bunker’ worden al je zintuigen geprikkeld.

Na het succes van de eerste escape room gingen wij full speed door met het ontwikkelen van een tweede ‘The Gentlemen’s room’ én een ‘buiten escape room’; Escape The Forest! Met deze 3 escape spellen konden bij ons al groepen terecht van 42 personen.

Begin 2019 openden wij ‘Beat The Matrix’, een innovatief spelarrangement, geïnspireerd op de film de Matrix. Een megaklus, waar wij 4 jaar aan hebben gewerkt.

Beat The Matrix, the next level escape experience!

Je start Beat The Matrix in de bioscoop, waarna je met je team van 2 tot 4 spelers in een lange gang met 10 groene deuren terecht komt. Achter elke deur vind je een andere ‘wereld’ met telkens een andere spel en uitdaging.

Door goede samenwerking, puzzelen, laserstralen ontwijken en codes kraken scoor je punten. “Het bijzondere van Beat The Matrix is dat er veel Augmented Reality en Virtual Reality in zitten en dan het spel gelaagd is; naast het scoren van zoveel mogelijk punten moet je het geheim van de Matrix zien te ontrafelen! Dat maakt het ook voor ervaren escapers erg uitdagend!

Escape room aanbod

Op zoek naar een een escape experience voor een grote groep? Naast Beat The Matrix hebben wij bij De Wilgenweard nog twee escape rooms & een outdoor variant; escape the forest.

WhatsApp WhatsApp ons